1

Blogtournee Ademhalen onder de maan

Ademhalen onder de maan gaat verder waar zijn voorganger Elders in de wereld (2008) ophield. Daarin draaide het om de wetenschap dat de mens maar een fractie van het bestaan als geheel meekrijgt. In zijn nieuwe bundel beseft de dichter dat de mens nog veel meer mist doordat hij maar één leven kan leiden. Hij gaat daar niet mee akkoord. Als een kameleon kruipt Heytze in de huid van voorouders, van historische figuren als Jan van Scorel en Joeri Gagarin. Hij laat een hoogleraar dronken nachtvissen in het plantsoen, een beurshandelaar tegen zijn beeldschermen prevelen en de laatste spreker van een uitgestorven taal voor de allerlaatste keer het woord nemen. Waar ligt de eindbestemming van een rijexaminator? Waar staat het huis waar je óók had kunnen wonen? Hoe weet je zeker dat je niet in een  maquette woont? En wat voert de buurman, die je net zo goed had kunnen zijn, in zijn schild achter het spionnetje van zijn voordeur?

Titel: Ademhalen onder de maan
Auteur: Ingmar Heytze
Uitgeverij: Podium
Verschijningsdatum: 26 januari 2012

Tourschema

Januari 2012
26 > Literatuurlog
29 > Poëzie-Leestafel

Februari
1 > Hanta
3 > Maria Foerier
7 > Ooteoote
10 > Eline Stiekema
13 > Miriam Rasch
16 > Wout Sorgdrager
19 > Tzum
22 > Winterlief
25 > ArtemisiA
28 > Hiepr

Maart
2 > Schrijfwijzen
5 > Grondtoon
8 > Petepel
11 > Jacob Jan Voerman
14 > Lenaleen
17 > Literair Nederland

Meer blogtournees
Lees ook de blogtournee rond de roman Blijf bij ons van Florence Tonk.

1 reactie

  • Reply
    ‘Ik ben toch een dichter van de soort die niet precies weet waar hij eigenlijk mee bezig is’ INGMAR HEYTZE
    3 februari 2012 at

    […] meer weten over Ingmar Heytze: 1. ga naar zijn persoonlijke website 2. ga naar zijn uitgeverij 3. bezoek de blogtournee over Heytze Ga terug naar het […]

  • Leave a Reply